Roquetes Turisme
Serveis

Allotjament

Restauració

Associacions

Empreses d'activitats

Comerç

Lloguer de bicicletes

Gubiana dels Ports

Ecoturisme responsable.
Empresa guardonada amb la medalla del Turisme de Catalunya 2009.

Gubiana dels Ports SL, hem nascut des de la iniciativa privada amb una finalitat i uns objectius que van més enllà dels purament empresarials. Tenim la raó social a Roquetes (Baix Ebre) des d’on desenvolupem les nostres activitats en tres àmbits relacionats entre si: Natura, Turisme i Educació Ambiental.

Amb els nostres serveis, pretenem donar a conèixer als escolars, joves, adults i públic en general, les característiques d’aquestes terres … incloent-hi els paratges més emblemàtics del Parc Natural dels Ports, del riu Ebre, els nuclis urbans i rurals de la zona, així com la història de la nostra gent. Es tracta d’aprendre del medi (natural, rural, urbà …), descobrint la seva debilitat i fomentant els hàbits de respecte i les actituds de responsabilitat necessàries per al seu desenvolupament sostenible.

Som empresa col·laboradora del Parc Natural dels Ports. Això representa treballar en la línia de protecció i conservació de les nostres muntanyes, promovent el coneixement i la divulgació de les seves característiques, des del respecte i la preservació de l’entorn. Tenim guies i monitors del Parc Natural dels Ports, formats específicament en el coneixement del patrimoni natural dels Ports i avalats pel propi Parc.
SERVEI DE GUIES DEL PARC NATURAL DELS PORTS

Descobrir les belleses naturals del massís dels Ports, la seva orografia, la botànica, la fauna, les font i els paisatges, així com retrobar les històries oblidades d’aquells que van subsistir per aprofitar-se dels recursos, és ara possible de la mà de Gubiana, la reina encantada del Port que et convida a conèixer les terres màgiques del sud de Catalunya.

Monitors i guies del Parc Natural dels Ports, especialitzats en el coneixement del “Patrimoni naturals dels Ports”, l’acompanyaran quan i on volguéssim.

Rutes a la carta, a peu o en vehicles tot terreny, condicions a convenir

Ports experience

Som una agència de viatges receptiu basada en l’ecoturisme i el turisme sostenible. Oferim rutes senderistes, banys de bosc i activitats de natura, cultura, gastronomia i turisme actiu en la zona “dels Ports”. Amb el nostre lema Viatges per connectar, busquem atacar les causes de l’estres diari i la reconnexió amb si mateix. En Ports Experience volem desenvolupar un tipus de turisme natural, respectuós i sostenible amb la natura perquè les persones trobin la seva connexió i arribin al seu propi benestar. Som partidaris de Slow Travel, però anem més lluny i oferim experiències SOUL TRAVEL, com ens agrada anomenar-les. Aquelles que tenen alma, que emocionen.
(Agència de viatges GC-4914)

Casa Llebra

Encant turístic entre els ports de Tortosa-Beseit i el Delta de l’Ebre.

CASA LO PASTELER

El nostre allotjament es una antiga casa familiar situada al nucli de Roquetes i restaurada recentment,  que combina un ambient modern i actual sense oblidar la seva antiga essència.

Disposa de 2 habitacions amb capacitat per a cinc persones.

Ens trobem a 300 metres de l’accés a la via verda i del centre d’informació  del Parc Naturals dels Ports.

LA CASA DEL CANAL

La Casa del Canal, rehabilitada totalment (Octubre 2020), está ubicada al centre de la ciutat de
Roquetes. Allotjament de 175 m2 amb ocupació per a 6-8 persones amb totes les comoditats d’una
casa moderna i amb personalitat pròpia. La seva construcció en l’eixample antic de Roquetes data de
l’última dècada del segle XIX, primera dècada del XX. Durant la rehabilitació s’han mantingut tots
aquells elements propis de l’edificació original, com els terres hidràulics, parets de pedra i bigues de
fusta de pi, complementat amb altres materials com el ferro i l’alabastre, creant espais autèntics com
el pati interior, el cor de la casa, que li confereixen una personalitat única.

Mas d'en Jan

Mas d’en Jan calma i naturalesa. Enmig de camps d’oliveres i garrofes, un racó tranquil als afores de la ciutat de Roquetes en unes vistes privilegiades del Parc Natural dels Ports. Un lloc pensat per relaxar-se, descansar i gaudir.
La masia, acabada de reformar, trobareu el caliu d’una masoveria amb les seves bigues de fusta, la seva terrissa original als repeus de les finestres, el seu forn de llenya…

Parc Natural dels Ports

Situat entre Catalunya, València i Aragó, aquest massís calcari, de relleu escarpat i abrupte, ha estat humanitzat des de temps prehistòrics. Tot i així, el territori dels Ports se’ns presenta avui com un espai natural feréstec i ple de vida salvatge.

Observatori de l'Ebre

L’Observatori de l’Ebre (OE) és un Institut de Recerca fundat el 1904 per la Companyia de Jesús per estudiar les relacions Sol-Terra. Ha destacat en l’estudi dels corrents tel·lúrics, l’electricitat atmosfèrica, l’activitat solar i geomagnètica, la sismologia i la ionosfera terrestre. La continuïtat i la fiabilitat de les observacions durant més de cent anys fan que els seus arxius de registres magnètics, ionosfèrics, sísmics, meteorològics i solars tinguin un valor científic incalculable. A tall d’exemple podem ressaltar que els sísmics i els ionosfèrics són els més llargs d’Espanya, i que els meteorològics s’estenen fins a 1880.

L’OE està governat per una Fundació sense ànim de lucre. L’OE és un institut universitari de la Universitat Ramon Llull (URL) i ha estat associat o coordinat amb el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) des de l’inici d’aquest organisme. Ha mantingut també una estreta col·laboració amb l’Institut Nacional de Meteorologia (INM) des de 1920 (ara conegut com Agència Estatal de Meteorologia) i posteriorment amb altres institucions, com l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA) o els Instituts Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICC i IGC).

El Patronat que regeix la fundació està composat per nou organismes: l’Ajuntament de Roquetes, que el presideix el Patronat, l’Agència Estatal de Meteorologia, l’Ajuntament de Tortosa, el Consell Superior d’Investigacions Científiques, el Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, l’Institut Geogràfic Nacional i el Servei Meteorològic de Catalunya.

El director de l’OE es nomenat pel Patronat, i el/la gerent pel president del Patronat escoltat el director. L’OE funciona com un departament únic, sota el nom de Geofísica, amb el director assumint el càrrec de Cap de Departament. No obstant això, l’Institut s’estructura en dues sub-línies de recerca: Geomagnetisme i Aeronomia, i Canvi Climàtic (estudis atmosfèrics i hidrològics), i en sis Serveis. Els serveis de l’OE consisteixen en una unitat d’observació, el Servei Internacional de Variacions Magnètiques Ràpides, un Servei de Cultura Científica, la Biblioteca, el Servei d’Administració, i el Servei de Manteniment i d’Informàtica.

El Consell de Direcció (o Junta de Govern de l’Institut) està format pel director, el gerent, els caps de les dues sub-línies de recerca, el cap de la Unitat d’Observació, el cap del Servei d’Infraestructura i fins dues persones designades pel director. El director és el president del Consell (Junta) i el/la gerent actua com a secretari/a.

L'Esplai Cilcista

L’ESPLAI CICLISTA és una empresa dedicada integrament al món de la bicicleta des de la seva fundació al 1992. La primera ubicació va estar als baixos del carrer Esplanetes, 40, prop de l’hospital Verge de la Cinta, on Manolo Segarra va donar servei fins la seva jubilació. Posteriorment l’empresa es va situar prop del centre de Tortosa, al carrer Historiador Despuig, 42, on es va donar servei fins al 2006.

Des del 10 de desembre del 2006 ens trobem ubicats al Pol·ligon Pla de l’Estació on hem creat la primera gran superficie del món de la bicicleta a les Terres de l’Ebre. Es tracta d’una nau de 550 m2 on us podreu trobar una amplíssima gama de producte, representat en exclusiva multitud de marques de primer nivell que us oferim amb un important servei tècnic al radera.

Atenent al públic us trobareu a Marga , acompanyada per Ivan i , algunes vegades, per Hèctor. El servei técnic és portat per Juanjo ajudat per Joan, qui a la vegada cuida tota la vessant informàtica. A més, tot el tema administratiu és portat per Montse

Cal ressenyar que ens trobem ubicats a l’inici de la Via Verda, una via exclussiva per a bicicletes de la qual podreu gaudir a partir del mateix local.

Fabregues

Tenda de bicicletes, roba i accessoris per al ciclista.

Colla BTT Roquetes

Associació Colla BTT Roquetes – Terres de l’Ebre

CAR - Comerç Agrupat de Roquetes

L’Associació Comerç Agrupat de Roquetes i del Raval de Cristo té per objectiu reactivar i promoure el comerç a la nostra ciutat, treballant en iniciatives o accions per portar a terme de forma exclusiva per als socis i sòcies, però que, al cap i a la fi acaba repercutint i beneficiant als nostres clients. Volem entendre que una eina imprescindible resultarà aquesta pàgina web, on qualsevol podrà consultar, localitzar, cercar o situar, per nom o activitat, cadascun dels comerços i serveis associats, resultant-vos més senzill la seva ubicació i localització, per anar-hi, veure l’oferta de productes i serveis que us oferiran amb ganes, bon tracte i atenció i la confiança que rebreu.

RUSTIQUES FAIGES

Molí, agrobotiga i oleoteca. Cata d’oli. Tot tipus de productes elaborats amb oli extra verge.

LA RAVAL DE L'ART

Benvinguts al Raval de l´Art

 

El Raval de l’Art està en una finca als peus dels Ports de Beseit, en un barranc al terme de Roquetes, molt a prop del Raval de Cristo a la carretera del Mas de Barberans.

És un centre d’art, cultura i formació en continu desenvolupament i expansió des del 2006. Aquí vivim i treballem una parella d’artistes catalano-alemanya i és on tenim els obradors, que també fem servir per donar tallers i cursos. Tenim espai suficient per a poder presentar al públic els resultats del nostre treball. Una àmplia zona exterior està pensada com a galeria a l’aire lliure i s’usa tant per a exposicions com per a altres esdeveniments culturals. Comptem amb anys d’experiència en projectes internacionals d’art i mantenim una estreta col·laboració amb artistes nacionals i estrangers, amb els qui també organitzem exposicions conjuntes. El nostre propi treball artístic inclou ceràmica de peça única, pintura i escultura.

El nostre espai esta obert a tothom que  el vulgui visitar i tingui curiositat per conèixer el nostre projecte i vulgui intercanviar opinions i coneixements.

Pastisseria Noa

A pastisseria Noa fem possible endolcir els vostres moments més especials amb el toc personal que sempre heu somiat i cuidant cada detall, per això oferim una àmplia varietat de dolç i salat de qualitat artesana.

Directori comercial i de serveis de Roquetes

Tot el que necessites ho trobaràs a Roquetes! Ara, més fàcil que mai, descobreix tot el teixit comercial i de serveis des de casa.

La Joca club Alpí

La Joca Club Alpí, des del seu començament fins a aquests dies sempre ha tingut el mateix horitzó en la seva dedicació: Conèixer, Gaudir de la Muntanya i l’entorn Natural. Des del començament, amb tot just 15 socis, fins a l’actualitat superant els 50 federats en Muntanya i més de 150 socis , el Club ha tingut la mateixa meta que ha estat la dedicació que tots els seus socis coneguessin millor la Muntanya a través de cursets, excursions,campaments, trobades, etc., guiats sempre per monitors qualificats de la Federació i amb la seguretat amb la qual hem de realitzar sempre les activitats. En aquests anys d’existència del Club, hem assolit entre tots realitzar moltes activitats: cursos, campaments, travessies, excursions, expedicions;hem aconseguit molts assoliments, en Muntanya. Però encara havent fet totes aquestes activitats el Club, el que desitja, és seguir com fins a ara, millorant en tant que sigui possible, amb la mateixa fi, de tots els socis tinguin la possibilitat, de realitzar l’esport que li agrada, amb els amics, amb monitors i amb seguretat. Espero que aquestes premisses siguin suficients perquè decideixis estar amb nosaltres en el Club.
Les activitats: La proposta d’activitats que el Club fa als seus socis pots dividir-se en sortides, cursos, competicions i activitats vàries.
Sortides: Les sortides tenen un caràcter promocional amb l’objecte d’iniciar-se en l’activitat, practicar-la de forma organitzada o conèixer a altres socis amb els quals després muntar les teves pròpies sortides. Les seccions que realitzen major nombrer de sortides són Senderisme, Barrancs, BTT i Alpinisme. Totes elles, i especialment les de Senderisme, són ideales per les persones que es vulguin iniciar en aquestes pràctiques esportives. Posteriorment es pot prendre part en les activitats que preparen els socis en petits grups i de manera més informal.
Cursos: Els cursos són impartits per monitors titulats que pertanyen al Club. Els quals es realitzen anualment són: Alta Muntanya, Barrancs, Escalada, Escalada en gel, Esquí de muntanya, Esquí de fons i Esquí alpí; aquests dos últims amb professorat de les Escoles corresponents.
Amés s’organitzen unes Jornades d’Iniciació a la Muntanya.

Trail Roquetes

Senderisme, excursions, marxes, curses…

Bar/Restaurant - La Palmera

Bar/Restaurant - Dauden

Bar/Restaurant - Lo Cau de la Reina

Bar/Restaurant - La Plaça

Bar/Restaurant - La Tasqueta

Bar/Restaurant - L'Escala