Roquetes Turisme
Roquetes Turisme

El Testing de Biodiversitat, enguany al Parc Natural dels Ports

Aquest diumenge es realitzarà al Parc Natural dels Ports el V Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre, un territori que l’any 2013 va ser designat com a Reserva de la Biosfera per part de la UNESCO i del qual el massís dels Ports n’és un dels seus principals actius naturals.

L’activitat està oberta a tots els naturalistes i aficionats a la natura i a la fotografia que vulguin contribuir a ampliar els coneixements del Parc, que acull una gran biodiversitat amb espècies singulars i en perill d’extinció.

Els testings de biodiversitat que l’Associació Fotografia i Biodiversitat organitza des de fa anys tenen l’objectiu d’ampliar les dades al voltant de la Biodiversitat arreu del territori peninsular. Cada cop és més habitual que la ciutadania s’impliqui i es converteixi en una part important d’un projecte de recerca científica. Aquests tipus d’activitats formen part del que anomenem ciència ciutadana, de la que els Testings de Biodiversitat han estat pioners a l’estat espanyol i també a les Terres de l’Ebre. Mitjançant la ciència ciutadana i en diferents formats, els ciutadans ajuden els investigadors en la recollida de dades i amplien d’aquesta forma l’abast i l’extensió de la informació que els científics per si sols podrien recopilar.

La fotografia és l’eix vertebrador pel qual els participants en els testings contribueixen a augmentar i millorar el coneixement biològic d’un espai. Les imatges que es realitzen al llarg de la jornada a tot tipus d’organismes vius, un cop pujades a la plataforma digital Biodiversidad Virtual, seran determinades taxonòmicament per diferents investigadors i experts. Les dades obtingudes serveixen per elaborar un exhaustiu inventari de la zona prospectada ampliant de forma notable, especialment en el cas dels invertebrats, les espècies conegudes i citades fins a aquella data.

Aquesta és la cinquena edició del Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre, una activitat consolidada que, en anteriors ocasions, ha tingut lloc en altres espais naturals destacats de les Terres de l’Ebre, com la serra de Montsià, el Parc Natural del Delta de l’Ebre i la serra de Godall. En aquesta edició, es pretén continuar amb la tasca engegada fa cinc anys: incrementar el coneixement de la Biodiversitat de les Terres de l’Ebre.

Font de la notíca: Ebredigital.cat

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Què és ser un bon guia de natura al segle XXI. Necessitats i reptes de futur

Des de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Roquetes ens plau convidar-vos a la jornada que porta per títol: “Què és ser un bon guia de natura al segle XXI. Necessitats i reptes de futur”, D’Evarist March, guia de

Llegir més ›

Crono Caro Cycling 2018

ENS VEIEM EL 12 DE MAIG 2018 El Mont Caro és una de les muntanyes ciclistes més reconegudes per la seva duresa y paisatge amb unes vistes espectaculars. Després de l’èxit de la 1ª edició, ja tenim a tocar l’edició del

Llegir més ›

Visita guiada a l’Observatori de l’Ebre

Visita l’Observatori de l’Ebre amb la teva família, amics o associació. Amb les visites guiades podràs descobrir els pavellons centenaris de l’Observatori, veure-hi els interessants instruments que contenen i conèixer la recerca associada amb aquests. Horari: 11:00-12:30. Preu venta anticipada:

Llegir més ›

GPS TRIANGLE CHALLENGE CUP 2018

Del 24 de març i fins el 8 d’abril tenim al Camp de vol una nova edició del GPS TRIANGLE CHALLENGE. A partir del 14 d’abril i fins el 23 del mateix mes, podrem visitar el camp de vol ,

Llegir més ›